Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hoofddorp, hoofdvestiging Amsterdam
Tips om overbelasting van de elektriciteit te voorkomen Redactie, 18 april 2024
Viking Elektra: uw ervaren elektricien in Hoofddorp

De groepenkast heeft een maximale belasting van 3. 600 Watt per groepAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer dan het maximale vermogen?Als gevolg hiervan zullen de stoppen doorslaan op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als de stroomvraag hoger is dan het maximum vermogen dat geleverd kan worden, kan er overbelasting optreden in de groep. Een groot apparaat dat meer stroom vraagt dan de groep kan leveren, kan overbelasting veroorzaken. Bij overbelasting van de elektriciteit kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Dit is de beveiliging van de groep, wat een veilig gevoel geeft omdat zo overbelasting niet mogelijk is. Als u wilt voorkomen dat de groepenkast overbelast raakt, kunt u extra groepen toevoegen.

Veilig koken op inductie

Als u milieubewust wilt koken met elektriciteit, is inductie de beste optie. Bij het gebruik van deze kookplaat wordt er veel elektriciteit verbruikt, maar er gaat nauwelijks energie verloren tijdens het koken. In tegenstelling tot gas, waarbij er aanzienlijk meer gas verloren gaat, gaat er bij inductie nauwelijks energie verloren.

Uw groepenkast laten aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Indien u ervoor kiest om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. De uitbreiding van de groepenkast hangt af van de omvormer-type die bij de panelen hoort. Een veelvoorkomend misverstand is dat het aantal panelen bepaalt of uw groepenkast moet worden uitgebreid, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is dat dit bepaalt.

Voorkom problemen met de elektriciteit door een professionele elektricien in te schakelen

Als u regelmatig last heeft van stroomstoringen veroorzaakt door overbelasting van uw groepenkast?Dan kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om de groepenkast uit te breiden. Waag deze klus niet zelf, want het werken met elektriciteit kan risico's met zich meebrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6132

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter