Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hoofddorp, hoofdvestiging Amsterdam

Een duurzamer huis met eenvoudige aanpassingen

Redactie elektricienhoofddorp.nl, 14 juni 2024
Viking Elektra: uw elektricien in Hoofddorp en omgeving!

U kunt verschillende aanpassingen aan uw huis doen om het duurzamer te maken, zowel op kleine als grote schaal. Er zijn verschillende manieren waarop de elektricien u kan assisteren bij het verduurzamen van uw woning. Denk eens aan het plaatsen van Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen.

Waarom is Led-verlichting een duurzame keuze voor uw huis?

Denkt u erover om uw verlichting te updaten of gaat u uw huis in de nabije toekomst renoveren?Grijp deze kans om de verlichting in uw huis groener te maken. Maak uw huis energiezuiniger door op alle plekken Led-verlichting te laten installeren.

Het gebruik van Led-verlichting kan een enorme vermindering van uw energieverbruik betekenen, tot wel 90% minder dan bij gewone gloeilampen. Dit heeft tot gevolg dat u kunt besparen op uw energierekening, wat natuurlijk gunstig is voor alle huishoudens. Led-lampen hebben bovendien een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Elektrisch koken: een kleine stap naar een duurzamer huis!

Het is mogelijk om in elk huis elektrisch te koken, maar er kunnen wel enkele aanpassingen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast of aan de toevoer van stroom. Het is belangrijk dat de meterkast voldoende stroom kan genereren voor het gebruik van de kookplaat.

Het kan gebeuren dat de stroom uitvalt als u dit niet doet, omdat de stroomvraag van de elektrische kookplaat te hoog is. Om dit te voorkomen, kunt u het beste een elektricien inschakelen om dit allemaal voor u te regelen. Het koken met elektriciteit leidt tot bijna geen verlies van elektriciteit, terwijl dit wel het geval is bij koken op gas.

Hoe kunt u uw huis verbeteren met zonnepanelen?

Een andere optie om uw huis te verduurzamen is het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Voor een duurzaam huis kunt u beginnen met het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting. Voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak moet u controleren of het dak de belasting kan dragen en in goede staat is.

Om uw huis duurzamer te maken heeft u ongeveer 15 zonnepanelen nodig, maar dit hangt ook af van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Bij normaal gebruik kunt u verwachten dat uw investering in zonnepanelen zichzelf binnen 6 tot 8 jaar terugbetaalt. Het is van belang om te onthouden dat de zonnepanelen onderhoud vereisen om zo efficiënt mogelijk zonnestralen op te vangen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6132 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter