Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hoofddorp, hoofdvestiging Alphen aan den Rijn

NEN-keuring Hoofddorp

Bent u op zoek naar een ervaren team voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Hoofddorp? Bij Viking Elektra vindt u de juiste expertise voor uw NEN-keuring. Laat de keuring over aan onze bekwame monteurs die meteen alle mogelijke problemen kunnen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Het waarborgen van veilige installaties en apparatuur gebeurt door regelmatige NEN-keuringen. Bij de meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, is er een zakelijke invalshoek te vinden. Er geldt eveneens een verschil in laagspanning, denk aan NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Voornamelijk voor particuliere woningen geldt de NEN-1010 als belangrijke norm. Als ervaren elektricien kan Viking Elektra deze snel voor u uitvoeren. Neem gerust contact op via 0172 239 437 voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Hoofddorp

Tijdens de NEN-1010 keuring worden bestaande elektrische installaties op laagspanning gecontroleerd om veiligheidsnormen te waarborgen. Normaal gesproken vallen ook de installaties in een standaardwoning hieronder. De NEN-1010 normen zijn bedoeld om de veiligheid te waarborgen en het risico op brand- en elektrocutieincidenten te beperken.

Deze standaard wordt over het algemeen nageleefd bij inspecties en keuringen voor de afronding van projecten. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt altijd deze norm geëvalueerd. De NEN-1010 wordt al jarenlang gezien als de norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties aan deze norm zullen voldoen.

De NEN-4010 norm is speciaal ontworpen als een meer begrijpelijke versie van de NEN-1010 norm, die wordt gehanteerd naast de NEN-1010. Bij keuringen wordt geen gebruik gemaakt van de NEN-4010 norm. Deze norm heeft vooral tot doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Hoofddorp

Met de NEN-3140 keuringen wordt vooral gekeken naar bedrijfsmatige zaken en dient als bewijs dat een werkgever voldoet aan de relevante regels. De voorschriften van de NEN-3140 zijn vooral belangrijk bij de ingebruikname van nieuwe installaties. Bij het monteren van krachtige apparaten in uw huis, zoals zonnepanelen, dienen deze regels strikt te worden gevolgd.

Voor de gewone consument zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen. Als werkgever is het van de hoogst mogelijke waarde om deze keuring regelmatig uit te voeren. Daarom staan de elektriciens van Viking Elektra voor u klaar om uw installaties te inspecteren volgens de NEN-3140 normen.

NEN-3140 keuringen zijn hoofdzakelijk voor bedrijfsvoering en zijn cruciaal om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende normen. Bij de NEN-3140 wordt specifiek gekeken naar het in gebruik nemen van nieuwe installaties. Dit geldt ook bij het plaatsen van zwaardere apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Als consument zult u niet zo vaak in aanraking komen met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het van groot belang om deze keuring periodiek te laten verrichten. Dientengevolge zijn de elektriciens van Viking Elektra beschikbaar om uw installaties te inspecteren volgens de NEN-3140 voorschriften.

Viking Elektra in Hoofddorp kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Het laten uitvoeren van een NEN-keuring is vooral essentieel voor particulieren wanneer er grote aanpassingen in de elektrische installatie worden gedaan. Een keuring is aan te raden wanneer u krachtstroom installeert of extra groepen toevoegt. Als u een nieuwe woning aanschaft, is het raadzaam om een keuring te overwegen.

Werkgevers worden geadviseerd om regelmatig NEN-keuringen te laten plaatsvinden. Met deze keuringen laat u zien dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit versterkt eveneens uw relatie met bepaalde verzekeraars en waarborgt de veiligheid van uw medewerkers en klanten.

Schakel Viking Elektra in voor uw NEN-keuring

Onze experts zijn er om u te ondersteunen bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze bekwame experts kunnen u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Wij zorgen ervoor dat uw installatie veilig en efficiënt blijft werken.

Bij het plannen van een inspectie kunt u contact met ons opnemen. Neem gerust telefonisch contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. U kunt ook een bericht achterlaten in het contactformulier op de website.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring verplicht?

Een NEN-keuring is geen wettelijke verplichting in Nederland. Wel kunnen bijvoorbeeld verzekeraars een keuring eisen voor deelname en vergroot u de veiligheid van uw installaties.

Wat zijn de stappen die ik moet ondernemen als mijn elektrische installatie in huis wordt afgekeurd?

Bij afkeuring dienen er aanpassingen te worden gemaakt in de elektrische installatie. Voor deze klus kunt u bij Viking Elektra terecht.

Wie zijn gekwalificeerd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

Bij NEN-keuringen is een NEN keurmeester met juiste certificering betrokken. Deze persoon is gekwalificeerd voor de specifieke NEN norm die geïnspecteerd moet worden.

Heb ik de optie om na te gaan of een NEN-certificaat echt is?

Het is mogelijk om NEN-certificaten te controleren op echtheid en geldigheid. Scan de QR-code op uw NEN certificaat om te bevestigen dat het geldig is.


Viking Elektra staat voor u klaar in Hoofddorp
Over ons

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0172 239 437

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Viking Elektra

Door Berry
Op 28 maart 2024
10

Echt vakmannen. Ik moest extra groepen laten trekken naar mijn keuken en krachtstroom aan laten leggen voor een nieuwe kookplaat. We konden niet laten in frezen omdat de keuken al gestuckt was dus moest er een andere oplossing worden gevonden. Daarbij is er een perfecte oplossing gevonden. Ook hebben ze gelijk mijn meterkast gefatsoeneerd qua bekabeling alles netjes weggewerkt en getest wat niet op de factuur stond. Tauhied is echt een vriendelijke man die overal bij meedenkt en de beste oplossing zoekt voor de klant. Zeker een aanrader voor iedereen die een goede en betaalbare elektricien zoekt.

Door M.M
Op 1 maart 2023
10

Wij hebben een nieuwe inductie kookplaat gekocht. De schema klopte niet en de monteur/elektricien kon toch de bedrading goed aanleggen. Eindelijk kon ik weer eten koken. Bedankt

Door B.V.D.S
Op 17 februari 2023
10

Ik heb mijn stoppenkast laten vervangen door Viking Elektra. Ze waren erg behulpzaam, reageerden snel en gaven goed advies. Inmiddels geniet ik zo'n twee maanden van mijn nieuwe stoppenkast.

Door A.D.J
Op 15 februari 2023
10

Tauhied communiceerde super goed over planning en wijzigingen na de offerte, iets wat ik zeer waardeerde. Daarnaast verrichte hij zijn werk voor een goede prijs en is het werk wat hij deed goed verricht. Ik raad 'm aan!

Door J.P
Op 22 december 2022
10

Viking Elektra converted my apartment to 3-phase so I could purchase an induction stove. Tauheid was very responsive and patient with my (many, many) questions and took the time to make sure I understood what was needed for this conversion. He even went above and beyond, helping me apply for the conversion with the grid manager, Liander. He provided and estimate of costs and the final price was exactly as reflected in the estimate. We scheduled a time and he arrived promptly and completed the job thoroughly and professionally. I highly recommend Viking Elektra.

Door J.A
Op 28 september 2022
10

Afgelopen zaterdag de voorbereidingen getroffen en maandag alles geïnstalleerd en afgemaakt. Doordat wij met een deadline zaten heeft Viking toch de ruimte weten te creëren en alles op tijd en netjes bij ons af te ronden. M.T. Ashikali is een aardige elektricien die weet waar het om gaat! Zeker een aanrader voor de volgende klus.

Door R.B
Op 23 augustus 2022
10

Super friendly and professional staff, arrived on time and did a very good job! Highly recommended!

Door Toby Plancius
Op 27 juli 2022
10

Zeer vakkundig en vriendelijke lui. Professioneel, secuur en alles super netjes achtergelaten!

Door Lúthien Merilin
Op 23 juli 2022
10

Snelle en correcte service!

Door Robin
Op 23 juli 2022
10

Viking elektra heeft bij mij een nieuwe hoofdschakelaar geplaatst zodat ik klaar ben voor een 3 fase aansluiting! Hij kon al snel op korte termijn langskomen en heeft nog veel vragen van mij beantwoord naast de hoofdschakelaar. Erg aardige man en doet zijn werk erg goed!

Door M.M
Op 21 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door Marieke van Boven
Op 3 juli 2022
10

Via mijn stiefbroer kwam ik bij Viking Elektra terecht. Bij ons was er een stop doorgebrand en viel continu de stroom uit in ons huis. Tauhied van Viking Elektra kon vrij snel de diagnose stellen dat de oorzaak niet uit ons huis kwam (wat we eerst dachten). We hadden teveel groepen op 1 aardlekschakelaar. Hij heeft nu voldoende aardlekschakelaars per groep erin gezet. Ook de oude aardlekschakelaar bleek verouderd en die is vervangen. En hij heeft een hoofdschakelaar bijgeplaatst, die hadden we er niet tussen zitten. Sindsdien is onze stroom niet meer uitgevallen en voelen we ons weer een stuk veiliger nu het allemaal goed in elkaar zit. Tauhied is goed te bereiken en prijzen werden goed gecommuniceerd. We raden hem zeker aan.

Door Laura Mourus
Op 14 juni 2022
10

Hele fijne en snelle communicatie. Daarnaast denkt Viking Elektra ook mee in oplossingen.

Door N
Op 10 maart 2022
10

Neemt alle tijd voor je vragen, denkt mee en legt helder de mogelijke opties uit. Werkt netjes en secuur en vraagt een keurige prijs. Dikke 10!

Door C.V
Op 4 maart 2022
10

Fijne service gehad van Viking Elektra. Complete meterkast vervangen. Goed en netjes werk gedaan en heeft ons voorzien van alle informatie. Reageert snel op mails en telefoontjes, komt gemaakte afspraken netjes na. Zeer vriendelijk!

Door J.S
Op 24 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.S
Op 23 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.W
Op 20 januari 2022
10

Vriendelijk en professioneel. Werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Geeft ook advies en is goed bereikbaar. Flexibel en denkt mee waar nodig. Erg prettige ervaring.

Door E.M
Op 20 januari 2022
10

Ik ben echt tevreden. De elekticien heeft perfect zijn werk gedaan, netjes en mooi. Hij was bekwaam en vriendelijk. Super goed.

Door C.D
Op 5 januari 2022
10

Super friendly staff - did the job well and quickly. very happy.

Door R.E
Op 14 december 2021
10

De elektricien van Viking die mij geholpen heeft was snel beschikbaar, zeer professioneel, meedenkend en vriendelijk. Zeer aanvaardbare prijsstelling voor wat er geleverd is.

Door P.C
Op 26 november 2021
10

Afspraak kon snel gemaakt worden en door flexibiliteit van beide zijden op de dag aangepast worden naar een geschikter moment. Na een korte inventarisatie van de situatie werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. Netjes uitgelegd en afgewerkt, inclusief labelen van reeds aangelegde fasedraad met afwijkende kleurstelling. Tevreden over de verleende service.

Door J.B
Op 18 november 2021
10

Ik had kortsluiting in de badkamer bij de wasmachine aansluiting. Meerdere elektriciens gebeld maar niemand had tijd, tot ik Viking Electra vond. De elektricien was onderweg naar Amsterdam maar die klus kon , hij had die klant gebeld, wachten. Hij is direct gekomen en heeft het probleem vakkundig verholpen. Een goede prijs kwaliteit verhouding, complimenten.