Tips om een stroomstoring op te lossen

Als u bezig bent met koken en opeens valt de stroom uit, kan dat erg lastig zijn. Wanneer u bezig bent met klussen in huis en ineens is er geen stroom meer, kan dat erg hinderlijk zijn. Het uitvallen van de stroom is altijd erg ongelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt verholpen.

Hulp nodig bij een stroomstoring?

Zodra er sprake is van een stroomstoring, kunt u het beste beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt weten of er sprake is van een defect apparaat of elektrische aansluiting, is het verstandig om de stekkerproef uit te voeren. Het kost u gemiddeld 10 minuten om dit uit te voeren, dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het huis en het aantal apparaten.

Als u onzeker bent over uw kennis en vaardigheden, is het verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen. Houd er rekening mee dat de kosten van de elektricien hoog kunnen zijn als het om een defect apparaat gaat. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u een defecte elektrische aansluiting opsporen bij een stroomstoring?

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgezet of dat de zekeringen van de groepen zijn weggenomen. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Activeer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast opnieuw.

Doe één voor één de stekkers in het stopcontact en zet ze vervolgens één voor één aan. Wacht tot het apparaat volledig is aangezet voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem zich niet voordoet met de apparaten, dan ligt de oorzaak bij de installatie. Indien dat het geval is, kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Ga niet zelf aan de slag want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0172 239 437

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Tips om overbelasting van de elektriciteit te voorkomen
> Krachtstroom aanleggen