Krachtstroom aanleggen

Droomt u van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u de wens om een oplaadpunt te hebben voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een rustgevende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u uw apparaten wilt gebruiken, is het van belang om krachtstroom te laten installeren. Het aanleggen van krachtstroom is een zorgvuldige taak, en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Schakel daarom altijd een professional in voor het aanleggen van krachtstroom.

Hoe werkt krachtstroom precies?

Krachtstroom, ook wel bekend als 380 volt, is nodig voor apparaten die extra vermogen vereisen. Krachtstroom wordt gebruikt door apparaten zoals warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. In tegenstelling tot de standaard 230 volt, maakt krachtstroom gebruik van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Krachtstroominstallatie: waarom is het nodig?

Wanneer een vakman krachtstroom in jouw huis installeert, zal hij verschillende stappen doorlopen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een optimale werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het belangrijk dat de netbeheerder de aansluiting zwaarder maakt. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Bij het installeren van krachtstroom controleert de vakman of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u een laadpaal heeft en gebruik wilt maken van krachtstroom, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Om de kabel veilig te stellen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten enigszins verhoogt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Bent u van gedachten om een aanvraag in te dienen?

Bij het aanvragen van een vakman voor het aanleggen van krachtstroom, houd de volgende checklist in gedachten. Welke apparaten heb je die krachtstroom nodig hebben? Waar komt elk apparaat te staan?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis gebouwd?

Het is van belang om een elektricien in te schakelen voor het correct installeren van krachtstroom. Het is van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren professional voor een geslaagde installatie. Als u een exacte prijsindicatie wilt, kunt u contact opnemen met een professionele elektricien voor een offerte op maat.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0172 239 437

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Tips om overbelasting van de elektriciteit te voorkomen
> Tips om een stroomstoring op te lossen