Krachtstroom aanleggen in Hoofddorp

Wilt u overschakelen naar inductie koken, heeft u kortgeleden een jacuzzi aangeschaft of wilt u zware machines gaan gebruiken voor uw bedrijf? Dan verbruikt u straks meer energie dan de gemiddelde verbruiker. Bij Viking Elektra kunnen we u helpen aan een 3-fasenaansluiting of krachtstroom voor u aanleggen in Hoofddorp. Bel naar 0172 - 23 94 37 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Hoofddorp

De term krachtstroom wordt regelmatig gebruikt als synoniem voor een 3-fasen aansluiting. Toch is dat niet helemaal correct. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het nagenoeg altijd om een 3-fasen aansluiting als er over krachtstroom gesproken wordt.

Met een 3-fasen aansluiting wordt u drie maal voorzien van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er als alternatief voor de gebruikelijke een keer 230 volt dan drie maal 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen. Door de grotere hoeveelheid spanning kunt u apparaten met een grotere energiebehoefte in gebruik gaan nemen.

Denk bijvoorbeeld aan een laadpaal, een bubbelbad of een sauna. Deze apparaten zouden een gewone 1-fase aansluiting overbelasten. Maar omdat de spanning nu over 3 fasen wordt verspreid gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom als vervolgstap na een 3-fasen aansluiting is essentieel wanneer u zware machines wilt gebruiken. Deze apparaten hebben niet alleen een groter verbruik, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De 230 volt die door huishoudelijke apparaten wordt gebruikt is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Alvorens u gebruik kunt maken van de krachtstroom zullen we eerst de groepenkast moeten aanpassen. Pas op dat moment is het mogelijk om zwaardere machines te laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Hoofddorp?

Naast een elektricien bent u voor een 3-fasen aansluiting of krachtstroom ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Wel is het hierbij cruciaal dat uw groepenkast van een 3-fasen hoofdschakelaar is voorzien.

Is deze nog niet aanwezig dan kunnen wij deze schakelaar plaatsen. Even als de benodigde Perilex stekkersystemen en stopcontacten waar de apparaten voor een 3-fasen of krachtstroomaansluiting gebruik van maken. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met Viking Elektra voor krachtstroom aanleggen in Hoofddorp

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of zijn er dingen die nog niet helemaal duidelijk zijn na het lezen van de tekst op deze pagina? In Hoofddorp kunt u rekenen op de elektriciens van Viking Elektra. Ook voor advies op maat.

Wij helpen u graag met uw nieuwe aansluiting en zorgen voor alle benodigdheden. Of het nou een 3-fasen, een 2-fasen of een krachtstroom aansluiting betreft. U kunt bellen naar 0172 - 23 94 37 of een offertaanvraag indienen via het contactformulier.